NOVOROĐENČAD

Na koji način se rezerviše termin?
Da biste rezervisali termin potrebno je prvo da nas na neki način kontaktirate (telefonskim pozivom, mailom, sms-om, preko socijalnih meža, kako god vam odgovara). Nakon što porazgovarmo o vašim zahtjevima i idejama i tome kakve fotografije želite imati, možemo vam ponuditi  usluge i cijene. Ako vam ponuda bude odgovarala dogovorit ćemo tačan termin za vašu foto sesiju.
Kada treba rezervisati termin foto sesije i do kada se novorođenče može fotografisati?
U trenutku kada odlučite da želite imati profesionalne fotografije svojih tek rođenih beba trebate nas kontaktirati kako bi dogovorili okvirni termin (znamo da bebe ne dolaze baš na dan kada se očekuju, ali neki datum moramo imati). Kada se tek rode, bebe su jako fleksibilne i većinu vremena spavaju. Takvo stanje traje prvih 10 dana i u tom periodu se ove fotografije moraju napraviti. Idealno vrijeme je 6 ili 7 dan.
Gdje se fotografišu novorođenčad?
Postoje dvije opcije. Prva je da dođete u naš studio gdje će sve biti pripremljeno za foto sesiju i gdje imamo mnogo dodataka koji će nam korisititi (beanbag, dekice, kapice, trakice, korpe, itd). Druga opcija je fotografisanje u vašem domu. U ovom slučaju, stil fotografija će biti nešto drugačiji, odnosno predstavljaće vaš način življenja, iako ćemo uraditi sve da dobijemo i pozirane fotografije vaše bebe.
Kakvu odjeću treba ponijeti za bebu, a kakvu za ostale članove porodice?
Osim ako postoji nešto što zaista želite da bude na fotografijama vaše bebe, ništa ne trebate ponijeti. Marame za umotavanje, dekice, kapice, koje su potrebne prilikom fotografisanja bebe, će vam biti dostupne u studiu. Braću i sestre koji dolaze na foto sesiju treba obući u neutralne tonove (obavezno bez printova i aplikacija). Farmerke, bijele majce ili košulje i jednostavne jednobojne haljinice će biti odlične. Isto tako i roditelji trebaju biti obučeni u neutralne tonove. Crna i bijela su dobre opcije, ali ako volite bež ili sivu, još bolje. Ponesite dvije presvlake, jer može doći do malih ‘nezgoda’.
Šta trebam ponijeti na foto sesiju?
Cuclu: čak i ako beba ne koristi cuclu, ponesite je, jer nam može zatrebati.
Pelene
Vlažne maramice
Ako beba ne doji, zamjensko mlijeko.
Na šta obratiti pažnju prije foto sesije?
Ako je ikako moguće, držite bebu budnu barem sat vremena prije foto sesije. Jako je važno da beba bude pospana i da što bolje spava kako bi se mogle napraviti što ljepše fotografije.
Najbolje je započeti sa punim stomačićem tako da bi bebu trebalo nahraniti prije nego krenete prema studiu, odnosno, prije nego dođemo kod vas. Bebu obucite u odjeću koja se lako skida (piđamica je možda najbolja opcija, bez bodija koji se moraju skidati preko glave). Ako je moguće odrežite ili bar malo isturpijajte bebi noktiće kako se ne bi mogla ogrebati. Voda, sokovi, neke grickalice će vam biti dostupni u studiu, ali obzirom da se neke sesije mogu produžiti, možete ponijeti neku hranu, pogotovo za djecu koja dolaze sa vama, a koja su možda izbirljiva sa hranom.
Šta se dešava na sesiji?
Kažu da je najidealnije vrijeme, odnosno vrijeme kada beba najbolje spava, 10 ujutru. Do sada se ovo pokazalo kao istina, ali svakako nije pravilo i svaka beba je priča za sebe. U svakom slučaju, pokušat ćemo fotosesiju organizovati u ovo vrijeme.
Kada dođete na dogovorenu sesiju u studio, sve će već unaprijed biti spremno za vas (fotografisanje na beanbagu, fotgrafisanje u korpi, fotografisanje sa članovima porodice). Unaprijed ćemo se dogovoriti da li će se braća i sestre fotografisati odmah na početku ili ćemo te fotgrafije uraditi na kraju sesije, sve u ovisnosti od karaktera djece. Ovaj dio sesije će trajati 15-30 minuta, jer toliko odprilike traje koncentracija i volja za sarađivanjem male djece.
Tokom sesije bit će mnogo vruće u studiu (temperatura sobe treba da bude barem 29C). Cijelo vrijeme će se čuti ‘white noise’. Pored ovoga, atmosfera mora da bude mirna i opuštena tako da broj osoba u studiu mora biti minimalan.
U studiu će vam biti dostupan wifi, pa možete surfati ili gledati neki film. Možete i knjigu ponijeti.
Ukupno vrijeme trajanja foto sesije je 2-4 sata.
Kada će naše fotografije biti spremne za preuzimanje?
Odprilike 10 dana nakon što foto sesija završi, vaše slike će biti spremne i dobit ćete poziv da dogovorimo sastanak na kojem ćete odabrati i fotografije i proizvode koji vam najviše odgovaraju.