VJENČANJA

Na koji način se rezerviše termin?
Da biste rezervisali termin potrebno je prvo da nas na neki način kontaktirate (telefonskim pozivom, mailom, sms-om, preko socijalnih meža, kako god vam odgovara). Nakon što porazgovarmo o vašim zahtjevima i idejama i tome kakve fotografije želite imati, možemo vam ponuditi  usluge i cijene. Ako vam ponuda bude odgovarala, i nas odabereta za fotografe, bit će potrebno uplatiti 50% cijene paketa koji ste odabrali, kako bi potvrdili rezervaciju naših usluga za odabrani datum.
Da li, pored fotografisanja, snimate vjenčanja?
Ne. Volimo se koncentrisati na ono što volimo i radimo najbolje. Ali ako vam je potreban i snimatelj, imamo preporuke za nekoliko odličnih snimatelja sa kojima samo radili na nekoliko vjenčanja i čiji rad poznajemo i cijenimo, tako da nas slobodno pitajte za dodatne informacije.
Da li ste spremni putovati kako bi fotografisali neko vjenčanje?
Iako smo do sada, uglavnom, fotografisali vjenačanja u Sarajevu, u ovisnosti od same lokacije i plana vjenčanja, spremni smo razmotriti opciju dolaska u neki drugi grad ili mjesto.
Kada i gdje dolazite na dan vjenčanja?
To uvijek zavisi od organizacije vjenčanja i želja mladenaca. Obično jedno od nas dolazi na mjesto gdje će se mlada spremati, dok drugo odlazi kod mladoženje. U slučaju da mladenci ne žele da fotografi budu prisutni tokom spremanja, dolazimo barem sat vremena prije čina vjenčanja na mjesto gdje će se isto i održati.
Koliko dugo ćete biti pristuni tokom našeg posebnog dana?
I ovo zavisi od tipa i organizacije vjenčanja. Ako je tokom vjenčanja prisutan manji broj zvanica, i ako je planiran samo ručak nakon čina vjenčanja, obično odlazimo nakon što ručak bude poslužen. Ukoliko je zvanica mnogo, i ako plan vjenčanja podrazumjeva večeru, prvi ples, bacanje bider majera, itd. ostajemo do kada ima potrebe (ne preko 10 sati rada)
Koliko minimalno vremena treba izdvojiti za fotografiranje samih mladenaca?
Za poziranje bi bilo dobro izdvojiti najmanje sat vremena. Ako se radi na više lokacija dobro je predvidjeti još pola sata više.
Ukoliko mladenci izraze želju za slikanjem u nekom posebnom ambijentu za koji npr. treba dozvola, ko osigurava dozvole, fotograf ili mladenci?
U pravilu mladenci, ili još bolje organizator vjenčanja, kontaktiraju vlasnika prostora, a fotograf sa njime po potrebi dogovara tehničke detalje.
Da li ćemo dobiti sve fotografije koje su napravljene tokom vjenčanja?
Ne. Fotografije koje će mladenci dobiti biramo na osnovu tehničke i umjetničke kvalitete, te kriterija koji zadovoljavaju naš stil i fotografsko izražavanje.
Koliko ćemo fotografija dobiti?
Svako vjenčanje je drugačije, ali se broj fotografije kreće između 400 i 600.
Da li će sve fotografije koje dobijemo biti obrađene?
Da. Kako bi dobili najbolje moguće fotografije i kako bi bili apsolutno zadovoljni, nad svim fotografijama koje ćemo vam dostaviti bit će napravljene sve potrebne korekcije koje će ispuniti već spomenute tehničke, umjetniče i personalne kriterije.
Nakon koliko dana od vjenčanja ćemo dobiti fotografije?
Iako ćemo se mi svaki put potruditi da fotografije budu što prije spremne za preuzimanje, očekivano vrijeme potrebno za selekciju, obradu i pripremu za mladence je najmanje 14 dana.
Da li možemo dobiti izrađene fotografije?
To ovisi od paketa koji odaberete. Mi našim mladencima uvijek savjetujemo da im mi ili odmah izradimo fotografije ili da naruče kastimiziranu foto knjigu koja će sigurno biti najbolji način čuvanja uspomena i prenositi se na buduće generacije.
Da li imate neki dodatni savjet?
Dobro isplanirajte vjenčanje i uputite nas što bolje u sve detalje. Što bolje znamo šta očekujete, šta želite i šta vam je važno, fotografije će biti bolje. Uz to jako je bitno da se opustite, uživate i zabavljate. Prepustite se trenutku i nećete požaliti.
Nama najdraže pohvale koje smo dobili od naših mladenaca su njihove izjave da su im neki od najljepših trenutaka sa vjenčanja bili upravo oni provedeni u druženju sa nama.