Početak škole

Približava se i taj veliki događaj. Prvi dan nove školske godine! Za prvačiće, kao što je naš dječak, bit će to početak jednog novog životnog poglavlja. Naravno da smo osmislili i fotografije kojim bi na poseban način zabilježili ovaj period, pun iščekivanja, radosti, pripremanja, razgovora…

Kada smo napravili fotografije našeg školarca, shvatili smo da nije uredu ne ponuditi i drugim roditeljima makar mogućnost da dobiju takvu uspomenu. Zato smo se odlučili organizovati, za nas prvi put, mini foto sesije.

POČETAK ŠKOLE logo

Obzirom da ne znamo koliko ste upoznati sa pojmom, pravilima i organizacijom, evo o čemu se radi:

 • Mini foto sesije se organizuju u toku jednog dana (ili više njih ako fotograf tako odluči, kod nas će to biti samo jedan dan) u terminima, jednim iza drugog, i to tako da je svakom klijentu dodjeljeno tačno određeno vrijeme.
 • Ovaj put će svaka foto sesija trajati 20 minuta.
 • Prva foto sesija počinje u 10:00, druga u 10:30, itd. do zadnje foto sesija koja počinje u 19:00
 • Rezervacija sesije(termina) se može napraviti na sljedećem linku:

https://duophotography.youcanbook.me/

 • Potvrda rezervacije termina se mora napraviti uplatom istog (molimo da nam se dodatno javite telefonski ili mailom kako bi vam poslali broj računa na koji se upalata može napraviti) u roku od 72 sata od trenutka rezervacije. Ukoliko uplata ne bude napravljena, termin će se osloboditi za druge klijente.
 • Foto sesije će biti organizovane u Spomen parku na Vracama.
 • Mi ćemo donijeti sve potrebne rekvizite (klupu, tablu, krede, knjige, jabuku, bojice, globus…) a ukoliko klijent želi da na fotografiji bude nešto što pripada djetetu koje se fotografiše, može to i ponijeti.
 • Cilj foto sesija je uslikati školarca. Ipak, roditelji, braća i sestre, su dobrodošli, kako bi napravili jednu fotografiju cijele porodice.
 • Nakon završene foto sesije klijent će dobiti 5 fotografija koje će preuzeti online, putem zaštićenog linka koji ćemo dostaviti isključivo na email adresu klijenta. Link će biti aktivan 24 sata za preuzimanje fotografija.
 • Cijena mini foto sesije koja uključuje sve nabrajano u predhodnim tačkama je 50KM.
 • U slučaju ne dolaska u zakazanom terminu, kašnjenja ili drugih slučajeva ne poštivanja dogovora, uplaćena sredstva su nepovratna.

Puno pravila 🙂 Ali kako bi sve imalo smisla i kako bi svi znali šta se od koga očekuje, moraju biti tu. Bez obzira što je riječ o starijoj djeci, ipak šestogodišnjaci nemaju mnogo strpljenja i morat ćemo brzo iskorisiti njihovu zainteresiranost postavkom i pažnjom koju će dobiti tokom foto sesije.

Još za kraj da napomenemo da ove foto sesije nisu isključivo za prvačiće, nego svoju sesiju mogu dobiti i stariji đaci. Ipak, u slučaju više djece iz jedne porodice morat će svako dijete imati svoj termin, jer 20 minuta po jednom đaku je minimum ispod kojeg ne možemo ići.

Iskreno se radujemo druženju sa školarcima 🙂